Sétarepülés Zalakaros

 

A repülőtér rövid története, múltja, jövője

A Zalakarosi Repülőtér a Zalakarost Zalakomárral összekötő út mellett, a két település közigazgatási határán található.

A repülőtéren iroda épület, szociális blokk és egy 230 m2-es hangár áll jelenleg, folyamatban van egy 1000 m2-es hangár építése. A pálya 795 x 25 méter nagyságú, füves. 12 személy befogadására alkalmas légcsavaros repülőgépekig teljes biztonsággal használhatja bármilyen légi jármű.

A magánkézben és magán-üzemeltetésben lévő Zalakarosi Repülőtér a sármelléki repülőtér körzetében helyezkedik el. Ideális kisgépes repülőtér. Már egész kis magasságban látható a KIS-BALATON teljes szépségében, feljebb emelkedve pedig a Keszthelyi öböl, a Keszthelyi hegység és a Hévízi tó maradandó látványa kápráztatja el a turistát. Sármellék közelsége csak fokozza a repülés biztonságát, teljes egészében alkalmas a környező turisztikai vállalkozások (Zalakaros, Hévíz, Kehidakustány, Zalacsány) igényeinek maradéktalan kiszolgálására.

A repülőteret létrehozó tulajdonosa időközben eladta egy vállalkozónak, aki a turisztikában is jelentős érdekeltséggel rendelkezik Zalakaroson. Ezek után több szakmai bérlője volt, akik sikeres repülőnapokat és egyéb rendezvényeket tartottak a repülőtéren.

 

Szolgáltatások

A Zalakarosi Repülőtér elsősorban kisgépes forgalom lebonyolítására alkalmas. Ebből következően 2-4-6 fős motoros kisgépekre, esetlegesen vitorlázórepülőkre, sárkányrepülőkre, helikopterekre és hőlégballonok fogadására van lehetőség.

Ha náluk száll le, gondoskodnak repülőgépe szakszerű őrzéséről, amíg Ön felderíti a környék „földi” lehetőségeit is. Legyen az egy kellemes fürdőzés vagy kúrázás a zalakarosi fürdőben vagy egy kellemes borvacsora a környék számos pincészetében, vendéglőjében, esetleg egy tartalmas Segway túra a környező vidéken.

Előzetes egyeztetés alapján lehetőség van a repülőtéren egyéb szolgáltatások igénybevételére is, bográcsozás baráti társasággal, születésnap megünneplése, stb, és mindezt összeköthetik kellemes és örök élményt nyújtó sétarepülésekkel.

 

Ajánlatok

A repülőgépről

Lajstrom: HA-SLB

Típus: Cessna 172

Gyártmány: USA

Max. levegőben tartózkodás: 4-4,5 óra

Szállítható személyek száma: 4 fő (pilóta + 3 utas)

  • 15 perc repülés – Kis-Balaton útvonal
  • 20 perc repülés – Kis-Balaton útvonal bővítve
  • 30 perc repülés – Keszthely-Hévíz útvonal
  • 45 perc repülés – Szigligeti vár, Keszthely, Hévíz
  • 60 perc repülés – Verzió I. – Vártúrák
  • 60 perc repülés – Verzió II.- Badacsony, Szigligeti vár, Keszthely, Hévíz
  • 70 perc repülés – Tihanyi-félsziget
  • 100 perc repülés – Balaton megkerülése

AJÁNDÉKOZZON REPÜLÉST!

A repülő egy 4 személyes Cessna 172 kisrepülő, pilóta+3 utas szállítására alkalmas.

Bővebb információ

+36 30 496 0233; +36 30 216 5672

info@aviado.hu

https://setarepuleszalakaros.hu/

ZALAKAROS REPÜLŐTÉR

8749 Zalakaros, Zrínyi utca – Újmajor kültelek